The king

The king

Med den här bloggtiteln borde ni kunna gissa vem jag syftar på. Om ni mot förmodan inte gör det kan jag avslöja att jag alltså menar… Elvis Presley! Frågan är om hans skivor någonsin hinner bli ”dammiga”. Hos mig spelas i alla fall Elvis musik frekvent och den gör mig alltid på bra humör.

När jag först fick upp ögonen för Elvis var jag kanske ganska liten. Jag lyssnade mycket på Michael Jackson och fick veta att Lisa Marie Presley var tillsammans med honom och att hon var dotter till Elvis Presley. På den tiden trodde jag att Elvis var någon som funnits ännu längre tillbaka i tiden så blev lite paff över att få veta att han faktiskt levt ganska nyligen.

Elvis Jailhouse Rock

Hur som helst började jag lyssna även på honom och gillade då mest de svängigaste låtarna med lite fart. Jag tänker då på till exempel Jailhouse Rock, Blue Suade Shoes och Hound Dog. Numera kan jag absolut njuta av de låtarna som också är de man mest förknippar med honom. Dock finns det ju så mycket mer än dem att utforska (och älska!) bland alla låtar han gjort.

I skrivande stund lyssnar jag på en av mina favoriter, nämligen Marie’s the name (of his latest flame), en låt som faktiskt fått ge namn åt en av mina två hundar. Marie kanske inte är det mest passande hundnamnet, men det är i alla fall därifrån det kommer. Min andra hund har också fått ett namn från en favoritlåt (dock från en annan artist, som också kommer att få vara med här i bloggen så småningom). Medan jag lyssnar på Elvis sitter jag även och kollar efter nya hundbäddar åt mina små älsklingar. Försöker göra lite research inför köpet då jag inte var nöjd alls med de jag köpte förra gången. Hittade precis till https://alltforhunden.nu där de tipsar om ett märke som verkar rejält och bra. De ska nog bli bra till både Marie och Sue (och nu vet ni kanske vilken artist nästa inlägg ska handla om… 😉 ).