The king of pop

The king of pop

Alla vet väl vem som är ”The king of pop”? Michael Jackson såklart! I ett tidigare inlägg nämnde jag att det faktiskt var han som gjorde så att jag fick upp ögonen för en annan kung (Elvis Presley) genom att han var tillsammans med dottern till honom tidigare.

När jag först började lyssna på Michael Michael jackson vaxdockaJackson var det på grund av att jag såg TV-programmet ”Sikta mot stjärnorna” som gick förut och som man alltid satt bänkad framför TV:n och såg på fredagarna medan man proppade i sig godis. Då var det en kille som framträdde med låten ”Black or White” och jag var så fascinerad över både musiken och utseendet på artisten. Han hade ju på sig en långhårig, svart och lockig peruk och jag hade svårt att avgöra om han skulle föreställa en man eller en kvinna. Mamma hade originallåten på en skiva och jag tyckte att det var svårt att veta även på Michaels röst om han var en man eller en kvinna.

Musiken hade inslag av ”ljud” som jag inte var van vid. Michael var ju otroligt musikalisk förstod jag när jag blev äldre och hade mer artister och musik att jämföra med. Det är mycket känsla i låtarna och man kan verkligen höra att han ”känner” musiken. Till en början var ”Black or White” en av mina favoritlåtar, sedan har jag kanske lyssnat lite för mycket på den och även om jag fortfarande tycker att det är en bra låt så är jag lite less på den.

Nu skulle jag nog säga att mitt absoluta favoritalbum är ”Thriller” från 1982. Titelspåret är förstås riktigt bra, och man bara måste älska musikvideon till, kolla in om du inte gjort det! Sedan bara älskar jag ”Beat it” (även den med en bra musikvideo…) och ”Billie Jean”. Det är liksom ett speciellt ”beat” i dessa låtar som gör att man bara vill ställa sig upp och dansa som de gör i videorna, fast det kan man ju såklart inte. Michaels inlevelse i låtarna är fantastisk och det hörs verkligen på hans röst. Fantastisk musik helt enkelt.

Ni vet när man var liten och hade sparat sina veckopengar länge och äntligen skulle köpa något för dem? Jag hade sparat ett tag och en vinter när vi var på stan hela familjen ville jag köpa ett samlingsalbum med Michael Jacksom som hette ”HIStory”. Det kostade 270 kr på Åhléns och mamma tyckte det var dyrt så hon frågade mig många gånger om jag verkligen ville spendera pengarna på det. Men det ville jag, och det gjorde jag. Jag fick även med mig en VHS på köpet där det fanns flera av de musikvideor jag tidigare nämnt. Det var en sådan lycklig dag! Efter att vi köpt skivan gick vi och åt hamburgare och jag bara längtade efter att åka hem och lyssna på mina nya skivor!

Michael Jackson minne

Dessa låtar ger mig stor glädje även idag trots att jag idag även förknippar Michael Jackson med negativa saker som jag inte förstod som barn. När han dog blev jag väldigt ledsen eftersom att han inte mått bra och inte fått hjälp. Det är såklart även sorgligt att inte få veta vad mer en sådan musikalisk person hade kunnat åstadkomma om han stannat kvar!