Simon & Garfunkel

Simon & Garfunkel

Idag tar jag en liten udda approach än tidigare.

Jag tänkte nämligen skriva lite om Simon & Garfunkel men jag har egentligen aldrig ordentligt lyssnat på dem och det slog mig idag och gjorde mig förvirrad.

Jag kommer ihåg för ganska många år sedan så satt pappa och lyssnade på Simon & Garfunkel’s Scarborough Fair och jag älskade det. Det förvånade mig för det liknande inte direkt någon musik jag själv brukade lyssna på, jag antar att det är anledningen till att jag inte fortsatte lyssna på dem, i kombination med att man ju kan ju inte lyssna på samma musik som pappa, eller hur 😉

Så av en slump lyssnade jag på den låten idag och kände direkt, varför fortsatte jag inte lyssna på dom? Jag har definitivt hört flera låtar av Simon & Garfunkel men utan att veta att det är dom, så dagens inlägg handlar om att jag tänkte lyssna på de största låtar.

Jag letade upp en lista med deras populäraste låtar och började ögna den, såg att Scarborough Fair bara var nummer 8 i popularitet. Tog mig såklart ner till nr 1 direkt och insåg att jag visste visst om flera låtar, jag visste mycket väl att de låg bakom The sound of silence:

https://youtu.be/f7McpVPlidc

Så jag hade kanske lyssnat lite på Simon & Garfunkel ändå. Tog mig till nästa låt på listan, The Boxer och började lyssna och kände såklart till refrängen men inte direkt låten i sig.

Nu fick jag samma känsla jag kommer ihåg från när jag hörde min pappa lyssna på Scarborough Fair, musiken är så mjuk den liksom bara flyter ihop med ens medvetande på något sätt(om man får överdriva lite grann).

Simon & Garfunkel kanske inte är något liveband(vad vet jag) men jag måste säga att det är svårt att tänka på något band som skulle passa bättre till när man bara vill vara för sig själv och inte göra någonting.

Jag hoppade till nästa låt på listan, Bridge Over Troubled Water och den börjar lite för långsamt för mig men de andra låtarna har haft så stark påverkan när jag lyssnat att jag såklart ger den en ordentlig chans.

Jag ska även lyssna genom de andra låtarna, kanske har jag upptäckt vad som kommer dominera mina hörlurar den närmsta tiden.

Blir nog ett till inlägg om det här bandet, det förtjänar dom.