Först ut: Queen

Först ut: Queen

Hej och välkommen till min blogg!

Som man kan ana på bloggens namn kommer den handla en del om musik. Närmare bestämt lite äldre musik. Nåja, jag är inte supergammal så det som är ”dusty records” för mig är kanske mer sån där lite smått bortglömd musik som jag återupptäckt nu.

Jag tycker att musik är en sån stor del av livet. Det finns ju så mycket bra, kvalitetmusik som alltid kommer leva kvar. Så mycket musik som är sammankopplade med saker man varit med om i livet, personer man träffat och så vidare. På sätt och vis kan man resa i tiden litegrann genom musiken.

Skivspelare

Just nu är jag inne på Queen som jag upptäckte genom en gammal expojkvän till mig. Förhållandet höll inte men jag är väldigt nöjd över att ha fått med mig en sådan fantastisk musikupplevelse från det i alla fall. Tack och lov för att jag inte reser tillbaka i tiden till det förhållandet när jag hör Queens musik i alla fall!

Däremot kan jag lätt mentalt ta mig tillbaka till löppass med ”We will rock you” i hörlurarna som jag tycker fungerade perfekt som motivation i början av passet med sina dundrande trummor i bakgrunden medan man tog avsprång med fötterna mot marken. Eller till en omgång ”guitar hero” på playstationet där man med flinka fingrar spelade ”Killer Queen” på expernivå och kände sig som en del av bandet med den elektroniska låtsasgitarren.

Bohemian Rhapsody Stormtroopers

Om man lyssnar på de två samlingsskivorna ”Greatest Hits” och ”Greatest Hits II” får man uppleva mycket fantastisk musik. Förutom ”Bohemian Rhapsody” från 1975 som jag verkligen ÄLSKAR finns på första samlingsalbumet några av mina andra personliga favoriter: ”Another one bites the dust” (vilken tyvärr använts i en dålig bilreklam som får en att tänka ”Another one drives a Duster”…), ”Don’t stop me now” (som även den använts i en resereklam…), ”Somebody to love” och den utmärkta pepplåten som jag som sagt brukade jogga till ”We will rock you”.

Det andra samlingsalbumet bjuder på två underbara låtar i rad på spår nummer fyra och fem – nämligen självsäkra ”I want it all” följt av ”I want to break free”. Båda de låtarna måste verkligen lyssnas på om du av någon anledning missat dem! ”Who wants to live forever” är en annan stark favorit, liksom ”The show must go on” som utgör det näst sista spåret på sidan.

Få har nog missat detta band, så mitt första inlägg blir mer av en påminnelse att damma av dina Queenalbum (eller söka upp dem på Spotify…) och njuta av dem igen än ett tips på okänd musik. Jag vet att jag ska sitta uppe en stund till ikväll och njuta av dem i alla fall!